Het renovatieproject

Het renovatieproject

Het traditionele Alpujarra-huis integreerde woonfuncties en een zelfvoorzienende levensstijl, waarbij onder één dak woon- en slaapkamer, graanschuur, stallen voor dieren en zelfs een kippenhok werden gecombineerd. Stal, graanschuur en hooizolder op de begane grond en kamers voor het gezin (eetkamer-keuken en slaapkamers) op de eerste verdieping.

Een groot deel van de muren van de begane grond werden behouden tijdens de renovatie, evenals de indeling van de begane grond. Een stal werd een badkamer. De oude hooischuur werd uitgegraven en opengebroken en voorzien van grote ramen met uitzicht op de vallei. Dit is nu de ontbijtzaal met mooi aanzicht van de rotsen waarop het huis gebouwd is. De andere helft bij de boomgaard werd, gezien de kwetsbaarheid, vervangen door een thermokleien behuizing op een metalen structuur.

Het resultaat is een huis dat de essentie van de Alpujarra behouden heeft en is aangepast aan de nieuwe tijden en behoeften die de eigenaar van een landelijk huis zocht, met de blik gericht op de vallei waarnaar toe grote schuifdeuren openen op de begane grond in de ontbijtzaal. Op de straatverdieping een rechthoekig balkon en op de bovenverdieping een balkon dat dapper over het landschap hangt, waar ook nog grote ramen zijn achter een interpretatie van het typische driehoekige roosterwerk, maar dat bakstenen vervangt door lange, witgeschilderde houten latten. Dit allemaal aangevuld met een terras met een onovertroffen uitzicht over de Contraviesa en de Sierra de Gador. Een deel van dit terras is beplant met sedum en functioneert als bioklimatologisch dak.

Het terras heeft dakramen dat voor een lichtfestival op de eerste verdieping zorgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Usamos cookies para ofrecerle una mejor experiencia. Antes de navegar por nuestro sitio debe leer y aceptar nuestra política de privacidad